torsdag 20 november 2008

Skitsnack som umgängesform

På bara några dagar har två vänner berättat för mig hur det känns att bli utsatt för elakt skitsnack utan grund. Båda personerna är väldigt lugna och trygga i sitt sätt att bemöta människor. Det är svårt att förstå hur dessa sociala och trevliga killar överhuvudtaget kan bli utsatta. Den enda förklaringen jag tror på är att de som snackar skit har detta som umgängesform med andra människor.

En av "skitsnackarna" vräkte ur sig en massa dynga till mig och efter noga övervägande berättade jag detta för min vän. Han blev givetvis ledsen och det kändes tungt att vara den som berättar. Men samtidigt känns det skönt att ha avslöjat detta så att han kan välja om han vill bemöta skitsnacket eller inte.

Jag tror att det finns människor som vräker ur sig tomma påhopp om andra bara för att stärka banden till andra. Men jag hoppas att den arten av "Vuxenmobbare" är en utrotningshotad art.

1 kommentar:

Jesper Almén sa...

Nu blev man allt nyfiken du...
vem snackar skit? Berätta så man kan snacka lite skit om honom/henne!

Allvarligt talat har du rätt som vanligt. Skitsnacket som umgängesform är utbrett och vansinnigt energislukande. Vänd ryggen och gå därifrån!

Årets hetaste rockfestival

Minnesvärd video om Kelsey