torsdag 27 november 2008

Hitta inspiration med "Lex Metro"

Jag gillar verkligen nya grepp som exempelvis när Metrotidningarna en dag lät artisten James Blunt nyhetsvärdera och skriva kommentarer om de olika artiklarna. Sättet att tänka är klockrent...låt fler vara med. Tänk om politikerna i Vallentuna lät vanliga medborgare få agera "skuggfullmäktige" en gång. Jag är övertygad om att proffsmakten skulle bli förvånade över en del beslut då.

Visst, Roslagsvargen sköts nyligen...är det inte dags att införa jaktsäsong på krokodiler också :)...jag menar de politiker som har stor käft och inga öron. Med jaktsäsong menar jag naturligtvis att det vore bra om de avliva krokodilen i sig själva. Och det bästa sättet att göra detta är att sätta sig ned bredvid och lyssna. Inte argumentera...utan bara lyssna...

Det är så lätt att bli fartblind vid makten och få en övertro på att man minsann vet vad som är rätt. Är vi helt säkra exempelvis på att vallentunaborna tycker att biblioteket ska byggas nu när det stundar kärva tider? Kanske...kanske inte. Är det helt okej att man hellre bygger bibliotek istället för att låta en misshandlad fyrabarnsmamma få möjlighet att hitta en hyreslägenhet i Vallentuna när hon vill separera från sin man?

Inga kommentarer:

Årets hetaste rockfestival

Minnesvärd video om Kelsey