söndag 23 november 2008

Sanning är ett ord som kan skapa debatt

Monica Antonsson har sannerligen stuckit in skallen i ett getingbo när hon kommer ut med boken "Mia-sanningen om Gömda" i december. I boken ifrågasätter journalisten Monica Antonsson sanningshalten i Liza Marklunds bestsellers "Gömda" och "Asyl". Ämnet har skapat diskussioner dels i Monicas blogg http://monicaantonsson.blogspot.com/ dels på forumet Famileliv samt på diverse bloggar. Jädrar vilket pådrag...och den här boken lär i alla fall vara årets snackis redan innan den är släppt.

Det kanske är dags att väcka flera debatter? Som exempelvis att Sverige säljer bombtid till andra nationer som får åka in med bombplan över norrland för att bomba utsatta mål. Denna fråga har endast Stockholms Fria Tidning skrivit om...och det var bara en insändare. Och sanningen finns också att läsa i beslut som regeringen vid makten 1994 har fattat.

Det är lätt att folk ansluter till en folkrörelse för eller emot utan att ta del av bevis. Och även när det finns bevis så är det inte alls säkert att folkviljan väljer rätt. Jag menar...det finns risk för att Monica får väldigt många emot sig även om hon har rätt. Och det är inte alls säkert att folk bryr sig om att vårt land släpper in bombplan från andra makter...så länge vi tjänar pengar på detta.

Det är som sagt inte alltid bevis räcker...jag har påtalat för flera politiker att det var rena lögner i ett politiskt protokoll i juni i år i Vallentuna som ledde till ett politiskt beslut. Trots att man hänvisade till lögnerna som en avgörande faktor för beslutet och trots att folk i efterhand håller med om att det var en billig lögn som var enkel att bevisa händer ingenting.

Så...spelar verkligen sanningen någon roll längre?

1 kommentar:

Katharina sa...

Jag må vara dum, men jag tycker det är på tok mycket allvarligare att Sverige säljer krigsmaskiner som används för att döda människor. Att människor (män mestadels) ser krig som en ekonomisk vinning är väl kanske än värre. Jag tror inte heller att Monicas bok handlar om sanningen ännu, det är en hög skvallertanter som har kafferep i hennes blogg och Monica agerar gärna värdinna.

Årets hetaste rockfestival

Minnesvärd video om Kelsey