onsdag 19 november 2008

Seg röd gubbe

Är det någon som tänkt på att det tar mycket längre tid att vänta på grön gubbe vid övergångsställena i Stockholm än någon annastans? Trafiken på gatorna verkar vara mer anpassade för bilister än gångtrafikanter på detta sätt. Å andra sidan, något ska väl bilisterna få för tullpengarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha.. Ja du Uffe.. Helt rätt diskussion för AlltOmVallentuna. Hur många bevakade övergångsställen har vi i Vallentuna? Finns väl två och båda ligger vid bomkorset :)

Den troliga anledningen till att det blir längre väntetid i Stockholm än på andra håll är just för att fler bilar passerar. Skulle man hålla samma tider som i en mindre stad bara för att oftare släppa över fotgängare så skulle det bli kaos i trafiken. Dock är det lite av djungelns lag som gäller och man får korsa vägar trots röd gubbe dagligen för att slippa stå och stampa. Tur att det inte är några böter för fotgängare om man går mot röd gubbe :)

// Nicke

Uffe sa...

Jaha, ja. Har du vaknat på ett sarkastiskt humör idag :). Det finns kanske inte så många bevakade övergångar i Vallentuna men det finns åtminstone många sega gubbar! Jag får väl finna mig i att kuta röd gubbe.

Årets hetaste rockfestival

Minnesvärd video om Kelsey