torsdag 1 januari 2009

Anarki en gång om året

Hanteringen av raketer börjar allt mer att bli kaotisk. I vissa förorter tar ungdomsgäng chansen att beskjuta folk utan att riskera att fällas för vapenbrott. Jag är övertygad om att det inom kort kommer att komma ett lagförslag för att mildra den anarki som gäller runt nyår. Kolla själv utdrag ur polisrapporter...självklart kommer detta inte att få fortsätta, eller?:

Lyckligtvis verkar det som om vi i Vallentuna varit förskonade mot allvarliga händelser.

Nyårsnatten i Stockholm
01:36 NORRORTBRAND, Skolgatan i Märsta. Enligt uppgifter från räddningstjänsten ryker det från taket på en skolbyggnad. Enligt ansvarig polispatrull har en raket förorsakat en mindre brand på taket. Räddningstjänsten finns på plats och kontrollerar att den inte sprider sig vidare.

00:47 ROSLAGENSJUKDOMSFALL/OLYCKSFALL, Gråska i Hallstavik. Enligt uppgifter som inkommit via media samt SOS alarm, har ett barn fått en raket i ansiktet. Polis är på väg. Målsäganen, en pojke 12 år gammal, är förd med helikopter till sjukhus. En anmälan på oaktsamhets brottet, vållande till kroppsskada är upprättad.

00:02 SÖDERTÖRNMISSHANDEL, Bäckgårdsvägen i Vårby. Inringarens barn har blivit träffad i benet av en raket. Barnet har fått ett blåmärke på benet och brännhål på byxorna. Polis är på väg.

23:53 SÖDERTÖRNFÖRSÖK TILL VÅLD MOT TJÄNSTEMAN, Tunnelbanan i Fittja Centrum. Vakter blir beskjutna av raketer. De har enligt uppgift satt sig i skydd inne i spärren. Polis är på väg.

23:26 SÖDERTÄLJESKADEGÖRELSE, Säbytorgsvägen i Salemstaden. Enligt uppgifter som inkommit till räddningstjänsten har okända gärningsmän kastat in en sten genom ett fönster till en skola. Sedan har man skjutit in raketer. Brandkåren finns på plats i de rökiga lokalerna.

21:53 SÖDERTÖRNBRÅK, Odlingsvägen i Storvreten Botkyrka. Enligt inringaren på 112, har bråk ute uppstått om raketskjutning. En man med hund är mycket upprörd på inringaren. Polis är på väg för att medla mellan parterna.

21:05 VÄSTERORTOFOG BARN/UNGDOM, Tunnelbanan Hässleby i Hässelby Gård. Enligt inringare skjuter ungdomar raketer i anslutning till biljetthallen. Lugnt på platsen. Dock mycket ungdomar på torget.

18:17 VÄSTERORTRAKETSKJUTNING, Tenstaplan, Tunnelbanan Tensta Norra. Spärrvakten i tunnelbanan och trafikanter har problem med ungdomar som skjuter rakteter i anslutning till biljetthallen. Polis finns på plats.

Inga kommentarer:

Årets hetaste rockfestival

Minnesvärd video om Kelsey