onsdag 31 december 2008

Detta hoppas jag på under 2009

Gott Nytt År, kära bloggläsare. Vi lämnar ett händelserikt 2008 bakom oss och förhoppningsvis blir 2009 Vallentunas år, som boplats, förenings- och företagarkommun. Vi har många talanger, men vi måste städa ut Jantelagen för att lyckas på allvar.

Inom näringslivet är vi fortfarande kvar på Hedenhös tid...med förhoppningar om att omgivningen ska stötta. Låt oss istället skapa förutsättningar så att vi kan vara konkurrenskraftiga på allvar. Jag menar, det fungerar inte att vädja till folk att vara lokalpatrioter och handla i centrum. Detta fungerar bara temporärt tills konkurrenterna lockar till sig köparna igen. Nej, det är mycket viktigare att vara bra på riktigt. De mindre företagen stöttar varandra via socialt nätverk. Borde det inte vara dags att kommunen eller någon annan aktör skapar förutsättningar på ett proffsigt sätt? Det räcker inte med att kommunen bara har en näringslivsutvecklare...det krävs ett helt kansli om vi ska kunna konkurrera med omgivningen.

Detsamma gäller föreningslivet. Det bör finnas en möjlighet för både topp och bredd! Men då måste vi mena detta på riktigt istället för att baktala de som har ambitioner. Vi måste städa bort känslan av att det är fult i Vallentuna att ha viljan att lyckas. Vi har förutsättningar att lyckas och vi har talanger...kolla bara på Nicklas Dahlberg i Skellefteå och Amo Jawo i Gefle!

Om vi vill bli bättre under 2009 måste vi ställa högre krav på våra ledare...inom näringslivet, politiken och i föreningslivet. Jag förstår inte varför exempelvis hockeyledare inte för en personlig dialog med sina spelare...varje vecka! Samma gäller för näringsutvecklare hos kommunen. Det räcker inte med en artighetsvisit någon gång om året. Vill vi bli bättre behöver vi starta en dialog...på riktigt!

Inga kommentarer:

Årets hetaste rockfestival

Minnesvärd video om Kelsey