fredag 16 januari 2009

Svt diskuterade Marklundgate

Det var en ögonbrynhöjande debatt i tv-soffan i morse när de pratade om att "bloggvärlden" rest sig mot Marklund och svenska medier. Aftonbladets chefredaktör, Jan Helin, pratade om de skruvade undertoner som kan förekomma i debatterna. Visst ligger det en del i vad de säger...men...

För det första är inte Monika Antonsson synonymt med "bloggvärlden". Boken "Mia - Sanningen om Gömda" har hon med ett starkt arbete skrivit själv. Det som med en spottloska kallas bloggvärlden är faktiskt läsarna...de som också läser Aftonbladet ibland. De reagerade starkt när LM skrev sina böcker och de reagerade starkt nu också när Marklundgate rullas upp.

Jan Helin vill få det att framstå i TV att detta är en bloggvärldsdebatt...men diskussionerna startade med en bok...som skrivits av en erfaren journalist, och inte en bloggare. Jag vet hur taskig koll Monika hade på bloggvärlden när hon ville starta sin blogg...det var därför vi först startade vår gemensamma.

Jag hoppas att Monika Antonsson får den feedback på sin debutbok som hon förtjänar!

1 kommentar:

Anonym sa...

Think outside the box.

Det var verkligen något vi försökte jobba med när vi jobbade på Steget Uffe och jag måste erkänna att Monica lyckades till 100% med detta under hösten. Hon visste att hon skulle få svårt att nå ut till de stora tidningarna så hon valde det nya sättet att höras och synas på: internet (och till största delen bloggar). Den uppmärksamhet som skapats kring Sanningen om Gömda är verkligen riktigt imponerande och jag tycker Monica har gjort ett riktigt bra jobb.

Det intressanta är att de stora tidningarna och bl a Jan Guillou kallar bloggarna för nätaktivister pga det stora tryck dom skapat. Helt otroligt. Det mest imponerande från JG och Piratförlagets sida är att dom kritiserar bloggarna och personerna bakom genom att kalla dom nätaktivister och på andra sätt nedtala dom. Har det någonsin slagit dom att majoriteten av personerna som skriver en gång faktiskt köpt boken och faktiskt tillhör Piratförlagets målgrupp och "kundkrets"? Snacka om att bita sig själva i baken..

Monica har verkligen visat nätets slagkraft. Frågan är när folk ska börja acceptera och istället anpassa sig istället för att nedvärdera personers åsikter bara för att dom skrivs på nätet?

// Nicke

Årets hetaste rockfestival

Minnesvärd video om Kelsey