lördag 14 februari 2009

Spännande politisk period i Vallentuna

Den långa koncensusperiod som påverkat politiken i Vallentuna ser ut att vara på väg att ta slut. Bristen på debatt har lett till att intresset för politiska frågor i Vallentuna sjunkit ännu mer hos allmänheten. Och då blir det svårare för politikerna att nå ut. Detta har lett till att några av de starkare politikerna i kommunen inte längre är lika överens med varandra. Så det ska bli intressant att se om inte debattvolymen nu kommer att öka succesivt fram till nästa val.

Men oavsett hur politikerna agiterar för sina åsikter framöver så är det mycket som händer och inte händer i Vallentuna som kommer att påverka oss lång tid framöver.

I de expansionstider som råder finns det risk att det allmänna ekonomiska läget påverkar den fortsatta utvecklingen i Vallentuna. Det vansinninga politiska målet med ett visst antal nya invånare i norrort är helt fel. Det är som att utfästa ett omsättningsmål inom företagsekonomi och bortse från vinsten.

Det politiska målet vid expansion bör vara att skapa ett bra fungerande samhälle, som klarar att tillgodose behoven hos ett visst antal innevånare. Inte satsa på att lyckas nå ett visst antal boende först.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra poänger ang expansionen Uffe !
- Finns det någon lokalpolitiker som har ställt sig frågan varför vi S-K-A vara 50.000 invånare år 2030 ? Jag tror inte det.

Är det politiska debattklimatet i Vallentuna sämst i hela landet ? Jag tror det.

Mvh K Ö.

Årets hetaste rockfestival

Minnesvärd video om Kelsey