söndag 12 april 2009

Vallentuna sjua i Leksand

Ishockey
Vallentunas 95:or började turneringen i Leksand på bästa sätt genom att vända underläge 0-2 mot Arvika till seger med 3-2. Men sedan blev det en oavgjord och sju förluster innan turneringen avslutades med en seger till.

Visserligen är det tuffa lag i turneringen, Brynäs, Leksand, HV 71, Linköping, Almtuna, Hovås och Arvika. Men resultaten borde kunnat bli bättre för Vallentuna. I alla fall om man analyserar matcherna lite. I fem av matcherna har Vallentuna tappat en ledning vilket antingen visar på en svaghet i laget eller att de andra lagen helt enkelt är riktigt bra. Att laget dessutom har 136 utvisningsminuter på nio matcher ger möjligtvis en fingervisning om varför man nu får spela match om 7-8 pris. Eller är det så att stockholmslag som vanligt får domarna emot sig när de spelar i andra delar av landet?

Förhoppningsvis har spelarna och ledarna blivit en erfarenhet rikare av denna turnering. Och med positiva glasögon på kan man i alla fall säga att man var med och kämpade i alla matcher utom en, mot Linköping som slutade 1-8. Å andra sidan höll VBK på att ta revansch mot dem i kvartsfinalen när man ledde med 1-0 men tappade till 1-2. Här gjorde Vallentuna en superbra match.

Laget fick avsluta turneringen med en kassaskåpsäker seger mot Brynäs med 3-0.

Inga kommentarer:

Årets hetaste rockfestival

Minnesvärd video om Kelsey