tisdag 12 maj 2009

Hårda bud i Mellerud

Man kan ju stilla undra hur det kommer sig att folk måste passera sin inkompetensnivå innan de lär sig vad ödmjukhet är. Idag pratade jag med en kvinna som i en kommuns namn tagit över en verksamhet som den centerledda ledningen tror ska bli en kassako. Hon berättade själv för mig att hon inte har någon som helst koll, och en av de anställda höll med.

Men kommunen tror att verksamheten har en så lysande ekonomi att man ville höja hyran med 100 procent för de som drev verksamheten. Aldrig, säger de och väljer att kliva av hyreskontraktet. Kommunen tillsätter då denna kvinna som inte har någon som helst susning och den gamla ledningen får tag på nya lokaler, bara en dryg kilometer längre bort. Flera anställda terapeuter lämnar skutan och kvar står kommunen med en riktigt lång näsa. Och det dråpligaste av allt är att kommunen med den personen vid rodret inte kommer att fatta vad som hände förrän de röda siffrorna kommer att skrika MILJONFÖRLUSTER.

Så kan det gå när beslutsfattare inte vet vad de beslutar om. Förlusten på bolaget kommer nog att vara betydligt värre för kommunen än om de hade nöjt sig med en liten hyreshöjning i taget.

Inga kommentarer:

Årets hetaste rockfestival

Minnesvärd video om Kelsey